Translate

on line

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

του Αλεξάνδρου Μπαξεβάνη: Ο Θεός θέλει Αληθινή Σχέση με τους Ανθρώπους

Ο Θεός Φίλοι μου γράφει με ένα μοναδικό τρόπο την Ζωή του καθενός μας.
Ο Θεός ΕΙΝΑΙ μια  Δημιουργική και Κοινωνική οντότητα και θέλει να έχει αληθινές σχέσεις με το Δημιούργημα του τον Άνθρωπο.
Οι Άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση με τον Θεό (Γένεση 1:27), έχουμε την ικανότητα και πρέπει να γνωρίσουμε τον Θεό να Τον αγαπήσουμε, να Τον λατρέψουμε , και να έχουμε κοινωνία μαζί Του.
Ο Θεός δεν δημιούργησε τους Ανθρώπους γιατί τους χρειαζόνταν , καθώς, ο Θεός δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα ,αντιθέτως εμείς χρειαζόμαστε τον Θεό στην Ζωή μας.
Όμως τί κάνουμε για αυτό ;
Μάλλον τίποτα!!! γιατί προσπαθούμε να γίνουμε εμείς Θεοί και Δημιουργοί και προσπαθούμε να υπερβούμε τα όρια που μας έχει ορίσει ο Δημιουργός και Κύριος μας.
Δυστυχώς εμείς οι Άνθρωποι προσπαθούμε να μετατρέψουμε τον Άνθρωπο σε υπερδύναμη χωρίς να φθείρεται όμως ξεχνάμε ότι ο Μόνος άφθαρτος είναι Μόνο ο Ίδιος ο Θεός  οποίος ΕΙΝΑΙ Παντού

και γνωρίζει τα πάντα.
Πολλοί Άνθρωποι είναι γεγονός ότι δεν έχουν καλή σχέση με τον Θεό , ίσως τα φταίει η Παιδεία μας, ίσως η Οικογένεια να μην δίνει την σωστή σημασία σε θέματα Πίστεως  , ίσως γιατί θέλουμε την παγκοσμιοποίηση που μας απομακρύνει από τον Θεό και μας φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή. 
Ο Θεός όμως  για να δείξει την αγάπη του στον Άνθρωπο τον τιμωρεί με ένα πάλι δικό του ξεχωριστό τρόπο.  Ο Θεός εννοείτε ότι δεν είναι τιμωρός, δεν θέλει να κάνει κακό στο ίδιο του το Δημιούργημα, απλά θέλει να τον φοβίσει και να τον κάνει να τον σεβαστεί,   όπως κάνει ένας σωστός Πατέρας  στο  παιδί που  απομακρύνετε  από κοντά του , η λέξη τιμωρία κατά την φιλολογική σημασία βγαίνει από σύνθετη λέξη τιμή + ὁράω δλδ  (τιμάω-βλέπω) άρα ο Θεός μας τιμάει και μας βλέπει ,έχει στραμμένο το βλέμμα του στον Άνθρωπο και όταν απομακρυνόμαστε από εκείνον μας δείχνει με τρόπο ότι ο Θεός εδώ ΕΙΝΑΙ! μας υπενθυμίζει να γυρίσουμε ξανά στην αγκαλιά του και μας το λέει ο ίδιος ο Χριστός ότι η Πίστη σου είναι αυτή που σώζει <<Η πίστις σου σέσωκέ σε>>  
(Φίλοι μου στο παρόν άρθρο που μιλάμε για Τον Θεο το ΕΙΝΑΙ γράφετε  με κεφαλαία  γράμματα γιατί ο Θεός ΕΙΝΑΙ ... δεν υπάρχει απλά ....ο Θεός ΕΙΝΑΙ)  .
Ο Άνθρωπος Υπάρχει του Θεού  γιατί πάνω από τον Θεό δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ .
Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ακόμα τίποτα επισήμως  με αποδείξεις  και να μας λέει  για πριν το Θεό .
Η φιλολογική σημασία της λέξεως ΥΠΑΡΧΩ είναι ότι άρχω κάτω από κάποιον άλλον ,άραγε υπάρχει  κάτι πάνω από τον Θεό ; Kαι αν υπάρχει ,τι είναι αυτό που μόνο με θεωρίες μπορεί να απαντήσει κανείς μέχρι στιγμής;
Ενώ για τον Θεό μας μιλάει ο ίδιος ο Θεός με την παρουσία του ,με τα καθημερινώς Θαύματα του όπως το πιο μεγάλο αδιάψευστο Θαύμα την Αφή του Άγιου Φωτός  
Ο Θεός τα έχει φτιάξει όλα τέλεια στον Άνθρωπο του έδωσε το μυαλό για  να σκέφτεται,  επίσης του έδωσε την λογική ,για να πράττει και να κρίνει με σωστό τρόπο το καθετί του , έδωσε δηλαδή Ελευθερία για ένα μικρό  Διάστημα μέχρι να μας  παραπέμψει στην Αληθινή Ζωή εκεί που  δεν θα υπάρχει τίποτε πού να σκιάζει τη χαρά μας, ούτε πόνος, ούτε λύπη, ούτε στεναγμός, ούτε θάνατος, αλλά ζωή ατελεύτητος .
Ο Άνθρωπος παρά τον μεγάλο του αγώνα  με στόχο την αποφυγή η την εκμηδένιση του πόνου, καταλήγει σε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
Όσο επιζητεί κανείς τη χαρά, μακριά από τον Θεό βρίσκει τη θλίψη, κι εκεί που νομίζει πως κρύβεται η ευτυχία, συναντά και συμπορεύεται με τη δυστυχία, χωρίς να το καταλάβει, βρίσκεται παγιδευμένος μέσα σ’ ένα τραγικό αδιέξοδο.
Φωνάζουμε τον Θεό μόνο στις κρίσιμες ώρες της ζωή μας δυστυχώς, όταν κλονίζεται η λιγοστή μας Πίστη και η λογική μας επαναστατεί «Γιατί Θεέ μου; Γιατί; Γιατί τόσος πόνος; Τι Σου έχω κάνει; Μα που ήσουν Πού είναι η αγάπη Σου; Γιατί να υποφέρω; Γιατί σ'εμένα;» Αυτά όμως τα ερωτήματα μπήγονται σαν καρφιά στην καρδιά του ανθρώπου που δεν γνώρισε το Χριστό και την πληγώνουν.
Ο Θεός ΕΙΝΑΙ φίλε μου φίλη μου !!!  ΕΙΝΑΙ δίπλα ΜΑΣ!!! κάθε στιγμή στην Ζωή Μας απλά πρέπει  να Ανοίξουμε τα Μάτια μας !!! Να Ανοίξουμε τα Μάτια της Καρδιάς Μας  και να τον Δούμε!!! Να Ανοίξουμε τα Αυτιά Μας και να τον Ακούσουμε ,Μας Φωνάζει .....!!! Εκείνος ΕΙΝΑΙ δίπλα ΜΑΣ χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε  γιατί απλά μας χάρισε την Ελευθερία μας. 
Ας αποκτήσουμε πάλι την Σωστή  Σχέση την Αληθινή Σχέση με τον Θεό. 
Όμως για να μπορέσουμε να έχουμε “σωστή” σχέση με τον Θεό, πρέπει να  γνωρίσουμε  πρώτα, και να καταλάβουμε τι είναι η“λανθασμένη” σχέση.
Το να έχουμε σωστή σχέση με το Θεό πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε Αμαρτήσει , και για να το καταλάβουμε αυτό πρέπει να Διαγράψουμε  από την Ζωή μας τον Εγωισμό , Έπειτα  να διαβάσουμε την Αγία Γραφή ώστε να μας επαναφέρει στην Ενάρετη Ζωή , όπου εκεί μέσα είναι το συνταγολόγιο της Ενάρετης Ζωής 
Έπειτα ταπεινή Εξομολόγηση για  να καθαρίσει  η Ψυχή μας από τα Πάθη και της Αμαρτίες μας και να εισέλθει πάλι η Χάρη του Θεού στην Ζωή μας.
Ας μην ξεχνάμε φίλε φίλη ο Θεός ξέρει τις αμαρτίες μας, απλά περιμένει να τις ακούσει και από Εμάς !!!!
Για αυτό φίλοι μου Αναγνώστες ας στρέψουμε τα μάτια μας στον Θεό όπως έχει κάνει και ο Θεός για Εμάς και να βάλουμε τον Θεό και μέσα στο σώμα μας ,με την Θεία Κοινωνία και στην Ζωή μας έχοντας κάνει τρόπο ζωής μας το ΙΕΡΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ και να πορευθούμε στην Αιωνιότητα και να εισέλθουμε στην Βασιλεία των Ουρανών τον Παράδεισο


Γράφει ο Αλέξανδρος Μπαξεβάνης 


Πηγή : Εκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος  theodromion.gr