Translate

on line

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δυστυχώς οι κακές και καθημερινές ειδήσεις είναι περισσότερες και μαθεύονται πιο γρήγορα και εύκολα ,από τις καλές καθημερινές ειδήσεις ΒΙΝΤΕΟ


Φίλοι μου εύχομαι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων που έρχονται να είναι γεμάτο υγειά, και χαρά, και να τις εορτάσουμε κατά το θέλημα του Θεού.
Οι περισσότεροι άνθρωποι λόγο των ημερών σίγουρα θα βάλουν και ένα ποτηράκι ποτό {αλκοόλ} και κάποιοι άλλοι θα πιούν παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο που αντέχει ο οργανισμός τους. 
Οι προγονοί μας έλεγαν το εξής ρητό Παν μέτρον Άριστον {Πόσο δίκιο είχαν}.

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι πίνουν και υπερβαίνουν την αντοχή τους, στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι που δεν έχουν την
αίσθηση της πραγματικότητος. 

Δεν καταλαβαίνουν το τι κίνδυνο βάζουν στον εαυτό τους και στους γύρως τους, ίσως γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, έχει ξεφύγει από το λόγο του Θεού και νομίζουν ότι λύνουν τα προβλήματα τους πίνοντας παραπάνω από ότι το επιτρέπει ο οργανισμός τους και έτσι μεθούν.
Πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα.
Ο Θεός υπάρχει παντού και γύρο μας σε μορφή ανθρώπου.

Είναι οι άνθρωποι που έχουν την γνώση και την ευλογία από το Θεό να αφιερωθούν και να μελετήσουν την Αγία Γραφή ώστε μέσω εκείνων των ανθρώπων να βοηθούν τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη και είναι αδύναμοι να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους ώστε να μην οδηγούνται εύκολα στο αλκοόλ νομίζοντας ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα τους
Ο Θεός μέσα από το Ιερόν Ευαγγέλιο μας καλεί να παραμείνουμε, αλλά και  να διατηρήσουμε την κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση όπως μας έχει πλάσει ο Θεός που μας έδωσε πνοή ζωής και μας έκανε ανθρώπους με ψυχή, Για αυτό και εμείς ως Χριστιανοί και βαφτισμένοι στο Όνομα του πρέπει να την διατηρήσουμε αγνή και καθαρή ,και να την παραδώσουμε στο τέλος την ζωή μας  όπως κατά το θέλημα του. 

Πρέπει όπως μας δημιούργησε ο Θεός, έτσι να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην ζωή αυτή και να την προσέξουμε, όπως προσέχει ένας καλός γονιός το παιδί του.

Ίσως μερικοί από εσάς που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο σίγουρα θα αναρωτηθείτε και θα πείτε  : Ποιος είσαι εσύ που μας γράφεις; και με πια ιδιότητα τα γράφεις ; εφόσον δεν είσαι ούτε Θεολόγος, ούτε Ιεροκήρυκας, ούτε Κληρικός; Ποιός νομίζεις ότι είσαι και γράφεις αυτά αφού τα περισσότερα είναι γνωστά; 

Η απάντηση μου είναι εδώ!!!
-Και φυσικά τα γνωρίζουμε όλοι διότι τα ακούμε καθημερινώς η τα είχαμε ακούσει από τους γονείς μας από τους γεροντότερους ανθρώπους που είχαν πιο δύσκολη ζωή και είχαν ζήσει πόλεμο φτώχεια αλλά δεν ξέφυγαν όμως από το Θεό. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος  γύρο μας έχει αρχίσει να απελπίζετε και το ρίχνει στο αλκοόλ και αυτό   το βλέπουμε καθημερινά με αυτά που συμβαίνουν, και δυστυχώς οι κακές και καθημερινές ειδήσεις είναι περισσότερες και μαθεύονται πιο γρήγορα και εύκολα ,από  τις καλές καθημερινές ειδήσεις.
 Οι γονείς μου με δίδαξαν να Αγαπάω τους ανθρώπους διότι όπως λέει το Θεόπνευστο βιβλίο η Αγία Γραφή ¨Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν ¨ ίσως και είναι λίγο εγωιστικό Ναι!!! Αγαπάω τον εαυτό μου!!! αλλά περισσότερο εσένα που διαβάζεις το παρόν Άρθρο , αλλά εξίσου Αγαπώ και τον όλον τον κόσμο που είναι γύρο μας γνωστό και άγνωστο. 
Κάτι που με ανησυχεί και αναρωτιέμαι ,για αυτό και τα γράφω είναι μια απλή ερώτηση όπως και ακούγετε αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολη να την απαντήσει κανείς  χωρίς να ερευνήσει εσωτερικά. 
(Θα θελα αν το διαβάσεις αυτό εξολοκλήρου να γράψεις το δικό σου σχόλιο θα χαρώ να το διαβάσω ακόμα και αν το σχόλιο σου είναι αντιθέτως από την δικιά μου γνώμη αλλά αν γράψεις σχόλιο φίλε/ η Αναγνώστα /στρια μου θέλω και να αιτιολόγισεις την άποψη σου, διότι ως γνωστό πολλοί ξέρουν να γράψουν σχόλια αλλά δεν ξέρουν να το αιτιολογίσουν και να αποδείξουν τα λεγόμενα τους). 
Γιατί άραγε ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα και γινόμαστε ατομιστές;
Εγώ θεωρώ και πιστεύω ότι το κάνουμε αυτό γιατί θέλουμε να γίνουμε Θεοί με λανθασμένο τρόπο θέλοντας να δείξουμε την δικιά μας δύναμη την οποία ξεπερνάει την δύναμη του Θεού με τέτοιο τρόπο τον οποίο  προσβάλλει το Θεό που μας δημιούργησε, και ας φέρουμε ένα απλό παράδειγμα πως άραγε γίνετε να αναμετρηθούν οι κινητήρες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με τις μπαταρίες ,το μεγάλο ψάρι με το μικρό ψάρι, η βαρκούλα με το υπερωκεάνιο; 
Ο Θεός μας διδάσκει μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο για να ζήσουμε όμορφα αρχή να αποφασίσουμε τον Λόγο Του να τον κάνουμε πράξη στην ζωή μας.
 Μας έδωσε πολλλά χαρίσματα και ένα από αυτό είναι η   Ελευθεριά μας ,να ζήσουμε ελεύθερα αλλά χωρίς να ενοχλήσουμε και να βλάψουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που ζουν γύρω μας.
Ο Θεός , μας δείχνει  την αγάπη που έχει για εμάς ,μας έδωσε λοιπόν την Ιερή εξομολόγησει δηλαδή την μετάνοια ώστε να λυτρωθούμε από το Εγώ μας, και τις αμαρτίες μας να ταπεινωθούμε να ζητήσουμε ,μέσα από τα θεμέλια της ψυχής μας, να μας συχωρέσει για τα λάθη  που κάνουμε ώστε να φύγουμε από τον προθάλαμο Γήινο κόσμο και να οδηγηθούμε στον ωραιότερο Θάλαμο στην Βασιλεία των Ουρανών τον Παράδεισο που σύμφωνα με τα γραφόμενα εκεί δεν υπάρχει ο πόνος, ή λύπη, ή  ο στεναγμός, αλλά μόνο ζωή ατελείωτη, ώστε να είμαστε μαζί με τους Αγγέλους του και τους Αγίους  και να τον υμνούμε και να τον  δοξάζουμε.
Ενώ εμείς τον χλευάσαμε και τον Σταυρώσαμε αλλά αν και αυτό ήταν το θέλημα του να μας φτιάξει μέσα σε 3 ήμερες ένα νέο Ναό Αγάπης και σεβασμού του Εαυτού μας άλλα και των ανθρώπων που βρίσκονται  γύρω μας ,και ενώ μας έδειξε την δύναμη του δυο χιλιάδες χρόνια τώρα με την Σταύρωση του  και την Ανάσταση του με το Ανέσπερο φως δηλαδή με την Αφή του Αγίου Φωτός , Πάλι εμεις προσπαθούμε να τον ξεπεράσουμε και βλέπουμε μόνο τους εαυτούς μας δηλαδή γινόμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι ατομιστές , και βλέπουμε μόνο την καλοπέραση μας, μη βλέποντας την μετέπειτα ζωή αλλά ούτε τον συνάνθρωπο μας που υποφέρει δίπλα μας, διότι οι περισσότεροι ως εγωιστές  δεν ζητάμε  βοήθεια ούτε από τον  Θεό αλλά ούτε στους γύρων μας ... {για βάλετε και αυτό το κριτήριο στο νου σας να δείτε πόσες ψυχούλες θα ήταν στον κόσμο μας αν κάποιος τους σταματούσε όταν τους είδαν ότι είναι μεθυσμένοι και τους πήγαιναν με άλλο μέσο στο προορισμό τους.}...  και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε πίνοντας ένα άψυχο ποτήρι ,το οποίο ενώ νομίζουμε ότι μας μιλάει και μας λύνει το πρόβλημα μας ή μας τα λιγοστεύει .
Είναι γεγονός οτι  στις πιο πολλές περιπτώσεις το αλκοόλ μας οδηγοί σε άσχημες και  μεγάλες περιπέτειες και δυστυχώς έχουμε παραδείγματα πολλά (και όποιος πει ότι είναι αμπελοφιλοσοφία τον καλώ να γυρίσει στα νοσοκομεία να δει την πραγματικότητα).
Για αυτό θέλοντας να σου εκφράσω την απεριόριστη αγάπη μου σου λέω τα εξής: Να ξέρεις οτι η κοινωνία σε χρειάζεται, η οικογένειά σου σε περιμένει. Οι γονείς σου σε λατρεύουν , οι φίλοι σου σε αγαπούν. Αν είσαι πατέρας ή μητέρα, σκέψου ότι τα παιδιά σου σε λαχταρούν .  Πρέπει να χαρείς τι ζωή, που είναι δώρο Το αίμα, από όπου και αν περάσουμε, αχνίζει νωπό. Είναι το αίμα κάποιου φίλου σου, γνωστού σου αλλά και όποιου αγνώστου πού με το ξαφνικό του πάθημα, την κοινωνία όλη σε πόνο βύθισε. Κάποια παιδιά δεν μπορέσουν ποτέ, να περπατήσουν και κάποια αλλά για πολύ καιρό θα ταλαιπωρηθούν σε κάποιο Νοσοκομείο . Γνωρίζω, ότι παραξενεύεσαι, με όσα σου γράφω. Όμως θα σου πω κάτι πολύ οδυνηρό. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και βρήκα αυτό τον τρόπο να σου πω, ότι κουράστηκα, δεν αντέχω άλλο!!!  Μη καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα οινοπνευματώδων ποτών, είναι επικίνδυνο για τη ζωή σου, και για τους γύρων  που θα πετύχεις στο δρόμο σου και δεν θα τους προσέξεις
Χαίρομαι, Όταν κτίζονται μεγάλες Εκκλησίες ή μικρά Εκκλησάκια. Όμως λυπάμαι, όταν στους δρόμους στήνονται προσκυνητάρια, πού το καθένα από αυτά θυμίζει ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο χάθηκε κάποιος ή κάποιοι ή άλλοι κτύπησαν λίγο ή πολύ. Φτάνει πια! όχι άλλα προσκυνητάρια στους δρόμους, εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων.


Ας είναι αυτά τα Χριστούγεννα ένα χαμόγελο για όλους και όχι Χριστούγεννα γεμάτο θλίψη , πόνο ώστε και να υποδεχθούμε το νέο έτος με όσο γίνετε λιγότερες  συμφορές

Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλεξανδρος Μπαξεβάνης


δείτε την πραγματικότητα






σ.σ. Φίλοι μου κοινοποίησε το συνδυασμό σε φίλους σας ίσως αυτός που θα το διαβάσει να προλάβει ένα σοβαρό τροχαίο η ενημέρωση πιστεύω είναι το παν για την ζωή του ανθρώπου


πηγή www.alexandrosbaxevanis.blogspot.com
www.kampanokrousia.blogspot.com 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόν άρθρου χωρίς την πηγή και το όνομα του αρθρογράφου